Bel ons: 026-3236043

Knikarmschermen

Een knikarmscherm neemt het gedoe met een parasol weg en is voor particulieren en bedrijven een fraaie oplossing. Dit type scherm biedt genoeg schaduw op het buitenterrein en is makkelijk verstelbaar. Welke type knikarmschermen zijn er verkrijgbaar en wat is de beste optie?

Verschillende typen knikarmschermen en bediening

Wij maken het onderscheid tussen twee hoofdtypen van het knikarmscherm:

- Knikarmscherm met 2 buizen. Dit scherm is opgebouwd uit twee holle profielen. De eerste buis is voor de doekrol en de tweede buis vormt de holle voorlijst. Een knikarm met twee buizen heeft gemiddeld een breedte van 550 cm, bij een uitval van 300 cm.

- Knikarmscherm met 3 buizen. Deze heeft een doekbuis, een holle voorbuis en een vierkante 'draagbuis'. Deze draagbuis draagt alle onderdelen van het scherm en wordt in speciale muursteunen gehangen.

Schermen met een knikarm zijn veelal bekend in de cassetteversie. Hier zijn wij geen voorstander van. Schermen met een cassette zitten 'opgesloten' in een aluminium behuizing om invloed van het weer tegen te gaan. Op deze manier kunnen de schermen helaas ook geen vocht kwijt en zullen ze sneller verslijten. Zowel voor bedrijven als particulieren zorgt dit op de lange termijn voor teleurstellingen.

Een knikarmscherm aanschaffen

Alutech denkt met u mee over welk knikarmscherm het beste bij u past. Daarbij vinden we ook het ontwerp belangrijk. Bij Alutech zijn er bijvoorbeeld knikarmschermen verkrijgbaar die ontworpen zijn door Jan Des Bouvrie.

Een knikarmscherm aanschaffen

De eigenschappen van knikarm schermen in het kort

- Bespaart ongemak met een parasol, zorgt voor ruimte

- Esthetisch een fraaie oplossing voor woningen en bedrijven

- Kan handmatig, automatisch of op verschillende manieren elektrisch bediend worden.

- Moet vanwege de zware constructie bij voorkeur door een vakman gemonteerd worden.

Op de categoriepagina kunt u zien welke mogelijkheden u heeft met een knikarmscherm. U kunt natuurlijk ook vrijblijvend contact met ons opnemen als u vragen heeft.